Használt ingatlan vásárlásakor legyen első az ajtócsere!

Családi ház, konyha

Az ingatlanpiaci árak napjainkban sokakat sarkallnak arra, hogy az újépítésű ingatlanok helyett a használt lakások közül válasszanak. A felújításra váró házak némileg olcsóbban elérhetőek, és a ráfordított munkának köszönhetően élhető és igényes körülmények teremthetőek.

Nem elég a zárcsere!

Van egy olyan teendő, amit azonban mindenképpen el kell végezni akár még a beköltözés előtti időszakban, ez pedig nem más, mint a bejárati ajtó cseréje. Nem csak az a tudat szól emellett, hogy így biztosan senkinek nem lesz kulcsa a lakáshoz, hanem a korszerűség követelménye is.

A legtöbb használt ingatlan esetében a nyílászárók sajnos igenis hagynak maguk után kívánnivalót. Mivel az ablakok cseréje akár komoly százezres költségekkel is járhat, így sokan ezt halogatni szeretnék. Nagyon fontos azonban, hogy a bejárati ajtó esetében ne így gondolkodjunk. A zárcsere sokszor nem bizonyul elegendőnek, hiszen ha az ajtó elavult, akkor könnyedén elbánnak az illetéktelen behatolók a zárral. Érdemes az ajtó teljes cseréje mellett dönteni, és olyan bejárati ajtó mellett letenni a voksot, amely többpontos záródási rendszerrel áll rendelkezésre, és így szolgálja a magánszféra védelmét.

Tény, hogy ezekkel a kiegészítő eszközökkel nő az ember biztonságérzete, ráadásul igazolhatóan csökken a betöréses lopások száma is.

Energiatakarékosság minden évszakban

Az ajtócsere az energiatakarékosság apropóján is figyelmet érdemel. Egy megbízható nyílászáróval gondoskodhatunk arról, hogy télen-nyáron alacsonyabb legyen a rezsi. Ez nem másra vezethető vissza, mint a jobb hőszigetelésre, melynek hála a klímát ritkábban kell majd bekapcsolni és a fűtési költségek is alacsonyan tarthatóak. Persze fontos tudni, hogy csak az ajtócsere nem oldja meg az ingatlan szigetelését, de egy jó lépés lehet az optimális belső mikroklíma kialakítása felé.

S hogy ez miért fontos a takarékosságon túl? Sokan ismerjük azt a jelenséget, amikor hiába megy a fűtés maximumon, mégis jár a levegő a lakásban és valahogy hűvös érzetünk van. Ezért a hőszigetelés hiányosságai tehetőek felelőssé. Nem csak a pénztárca és a komfortérzet indokolja azonban a szigetelésre való figyelést, hanem az is, mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után.

Bejárati ajtók lépcsőházakba is

A Hisec biztonsági ajtó egyébként nem csak házak, hanem lépcsőházi ingatlanok esetében is remek választásnak bizonyulhat. Sokan úgy gondolják, hogy a panelek nem számítanak a betörők célpontjának, és inkább a kertvárosi környéket célozzák meg. Főként nagy lakószámmal rendelkező panelek és társasházak esetén szokott azonban előfordulni, hogy bizony illetéktelen behatolók keseríthetik meg a lakók életét.

Az ingatlantulajdonosok gyakran nem is ismerik egymást, így az idegenek fel sem tűnnek a lépcsőházban. A tapasztalatok szerint sajnos az ilyen ingatlanok esetében nem mindenki figyel a megfelelő bejárati ajtó kiválasztására, és a korszerűtlen ajtók azonnal felismerhetőek a betörők számára. Ingatlantól függetlenül javasolt tehát a megfelelő bejárati ajtóval felszerelni a lakást.

Bárkivel megtörténhet!

Ingatlanjaink sokszor egy élet munkáját rejtik, és szeretjük azt hinni, hogy velünk nem történhet meg egy betörés kellemetlensége. Amikor végre sikerül hozzájutni a régóta vágyott lakáshoz, sokan nem is gondolnak a biztonságra, csak örömittasan igyekeznek belakni a helyiségeket, és a számos tennivalót mind szeretnék gyorsan elintézni. Ilyenkor háttérbe szorulhat az ajtócsere, pedig kétségkívül lényeges eleme az a biztonságos körülmények megteremtésének.

Mindannyian hallunk olyan rémtörténeteket, amikor éjszaka idegenek jutnak be a lakásba és akár a testi épséget is veszélybe sodorhatják. A meglepetés ereje nem kedvez a lakóknak, és sajnos gyakran tragédiába torkollik az eset. De vegyük csak azt a példát, amikor elmegyünk otthonról, és hisszük, a bejárati ajtó zárja majd távol tartja a betörőket. Ez azonban sokszor megdől, és már csak a feldúlt lakásra érkezünk haza. Miért kockáztatnánk egy élet munkáját, ha biztonsági ajtó használatával támadhatatlan védelmi vonalat képezhetünk az otthon és a külvilág között?

A jól megválasztott ajtó színében tökéletesen passzol a lakberendezési stílushoz, és már kívülről is elegáns, klasszikus, vagy éppen modern megjelenéssel bír. Mindenki más stílusra esküszik, és napjaink kínálatában éppen az a jó, hogy minden korábbinál szélesebb a választék. Ennek köszönhetően a klasszikus kültéri ajtók és akár a lépcsőházakban használatos bejárati ajtók is időtálló minőségben, igényes megjelenéssel érhetőek el méghozzá megfizethető áron.

A biztonságot nem adják ingyen, de ha felkészülünk a váratlan helyzetekre, akkor az illetéktelen vendégek elkerülhetik otthonunkat, és már a bejárati ajtó zárrendszerétől visszatántorodhatnak.Használja ki a korszerű megoldásokban rejlő lehetőségeket otthona védelme kapcsán is!

menu
menu