Casco biztosítás árak összehasonlítása egy helyen

Visszapillantó tükör

Autósként nem csak a gépjármű állapotára, az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserére, vagy a körültekintő közlekedésre érdemes odafigyelni, hanem a biztosítási védelemre is.

A kötelező már csak nevéből adódóan is elmaradhatatlan. Abban az esetben viszont, ha ennél többet szeretnénk kapni, és nagyobb biztonságban tudnánk magunkat anyagilag, akkor a casco biztosítás lehet az ideális választás.

De vajon mi alapján hasonlítsuk össze a különféle ajánlatokat? Mire terjed ki a casco? Hogyan lehetséges a szerződéskötés? A Biztoshely linkre kattintva pár percen belül összehasonlíthatja majd a különféle biztosítók ajánlatait! Ez korántsem elhanyagolható szempont akkor, amikor ezek egyre nehezebben áttekinthetőek. Ugyanakkor tény az is, hogy a megfelelő védelem az anyagi biztonságot szolgálja, mely autótulajdonosként nem elhanyagolható szempont.

A casco kapcsán az önrész fogalma sokak számára talán újdonságnak tűnhet, pedig nem az. Ha korábban csak a kötelező biztosítással találkoztál, akkor érdemes lehet kicsit bővebben szólni erről a kétségkívül nagyobb biztosítási védelmet nyújtó lehetőségről. Esetében két részből áll az önrész. Egy százalékos és egy pénzbeli formában is megállapításra kerül, elsősorban az autó értékétől függően történik mindez. Fontos tudni, hogy a káresemény kapcsán a nagyobb összeg kerül majd levonásra. Miként működik ez a gyakorlatban? Ha például 10 % és 150 ezer forintos önrészt vállal az ügyfél, akkor egy bekövetkező 600 ezer forintos kár esetén 150 ezer forintos önrésszel kell számolnia, ez ugyanis nagyobb, mint a kárérték 10%-a.

Ez a fajta közös kockázatvállalás tulajdonképpen arra ösztönzi az autósokat, hogy odafigyeljenek az utakon, és mindent megtegyenek a biztonságos közlekedés érdekében. A szakemberek szerint ebbe nem csak a körültekintő vezetés tartozik bele, hanem az autó általános állapotára való odafigyelés, a megfelelő abroncsok használata és a rendszeres szervizelés is. Mindezeket azonban nem pusztán a biztosítók miatt kell ütemezni autósként, hanem saját és szeretteink biztonságának apropóján is. Az online casco biztosítás kalkulátor segítségével összehasonlíthatja az aktuális ajánlatokat, s így könnyebben rátalál az Ön számára megfelelő biztosítóra.

menu
menu