A láthatatlan infrafűtés meghódítja a lakásokat

Láthatatlan infrapanel

Az infrafűtés láthatatlan, egészséges és olcsó is, így ez az elektromos fűtési mód tökéletes választás a lakásfelújítóknak.

Egészséges és olcsó

Ezzel a két tulajdonsággal jellegében már el is árultuk, hogy miben más az infrafűtés a hagyományos fűtési megoldásokkal szemben.

Gondoljunk csak a legtöbb lakásban előforduló távfűtésre, cirkóra vagy központi fűtésre. Minden helyiségben a fűtőtestek árulkodnak arról, hogy a lakásban hagyományos fűtési rendszer szolgáltatja a meleg levegőt. A radiátorok és a kazán azonban erőteljesen, napi szinten keringtetik a port a levegőben. Ez pedig nagyon nem tesz jót az egészségnek. Különösen a porallergiások szenvednek a levegő apró szennyeződéseitől.

Mivel az infrafűtés (infrapanel) esetében nem beszélhetünk fűtőtestekről, legfeljebb rejtett infrapanelokről, infrafilmekről, ezért a levegő itt sokkal tisztább és egészségesebb.

Ha most azt gondolja magában, hogyha ez az infra dolog amolyan újhullámos „csodabogárként” fogható fel, aminek kiépítése, megvásárlása biztosan nagyok sokba kerül, akkor TÉVED.

Az infrafűtés ára, kiépítése ugyanis nagyságrendekkel kedvezőbb a hagyományos fűtési megoldásoknál, mégis magasabb hatásfokot nyújt bármelyik modern és esztétikailag megnyerő radiátorral szemben, ráadásul, ha ügyes, saját maga házilag is beépítheti az infrapaneleket.

Az infrafűtés működése

Az infra úgy működik akár a nap. Amit az energiája elér, azt felmelegíti. Habár az infrafűtésnél nem a radiátor vagy a kazán a közvetítő közeg, az infra közvetlenül melegíti fel a szoba padlóját, a falakat, a tárgyakat és magukat a személyeket.

Az infra rendszer egyébként házilagosan is elkészíthető vagy telepíthető. Az infra fűtőfilmet és fűtőpaneleket méretben (és így teljesítményben is) mindig a helyiség adottságainak megfelelően kell kiválasztani.

A beszerzési árakhoz egy jó kiindulási adat, ha egy 100cm szélességű, 220W/négyzetméter teljesítményű infra fűtőfilmet veszünk alapul, hiszen ennek vételi ára áfával együtt még a 3500 forintos szintet sem éri el.

Mégis hatékonyabban és egészségesebben működik bármelyik hagyományos fűtési megoldásnál. Érdemes tehát infrára cserélni az elavult központi fűtést és a cirkót.

menu
menu