Póthaj típusok és árak

Hajhosszabbítás

Bármilyen okból is vagyunk elégedetlenek hajunkkal, póthaj vagy hajhosszabbítás segítségével akár néhány óra alatt is túljuthatunk a problémán. Leggyorsabban paróka segítségével változtathatjuk meg kinézetünket, de még itt is alaposan át kell gondoljuk, melyik modellt válasszuk. Saját hajunk hosszabbítására még többféle átmeneti vagy akár több éven át tartós megoldás közül válaszhatunk.

Ha úgy érzi, hogy hajhosszabbításra van szüksége, ugye tisztában van azzal, hogy mivel is jár egy ilyen procedúra? Ha még nem rendelkezik kellő információval a különböző póthajakról és nem ismeri milyen módszerekkel és várható eredményekkel hosszabbíttathatja meg haját, a következő fejezetekben minden kérdést és fontosabb témakört egyesével átveszünk és kivesézünk.

Vajon alkalmas hajunk a hosszabbításra?

Ha komolyabb hajhosszabbítási megoldásra vágyunk, nem csak egy party erejéig szeretnénk jobban kinézni, mindenképpen komolyan meg kell vizsgáltatnunk saját hajunkat és fejbőrünket. Ha hajhullástól szenvedünk, vagy érzékeny fejbőrünk, esetleg korpás vagy ekcémás, biztosan más megoldásban kell gondolkodnunk. Ha ezek rendben vannak és van legalább 2 cm hosszú hajunk, akkor már csak azt kell megnézetnünk, hogy várhatóan mennyi hajat fog elbírni, illetve választanunk kell a hajtípusok és a különböző hajhosszabbítási eljárások közül.

Haj elemzése

Haj elemzése

Póthaj típusok

A legtöbb póthaj emberi haj, melyet származási helye alapján sorolnak be alcsoportokba.

Európai póthaj: A haj nem feltétlenül Európából származik, ez egy csoport neve, ahova az azonos szerkezetű európai, arab, amerikai ovális keresztmetszetű, vékony szálú haj tartozik. Nagyon jó minőségű, hordási ideje akár 3 év is lehet.

Indiai haj: Szerkezetében az európai hajhoz hasonlít, színe sötét, enyhén hullámos. Hajhosszabbításra, dúsításra kiváló, de csak ha nyers copfokban értékesítették. Kihordási ideje 1,5-2 év.

Ázsiai haj: vastag szálú, egyenes szerkezetű és kör keresztmetszetű. Kevésbé ajánlott és alkalmas tartós hajhosszabbításra, inkább alkalmi jellegű csatos hajhosszabbításra javasolható.

Remy haj: indiai haj, melyet növényi oldatokkal világosítanak. Jó minőségű, sértetlen szerkezetű haj.

Ma már egyre jobb minőségűek a szintetikus hajak is, de ezek inkább alkalmi hajhosszabbításra használhatók.

Hajhosszabbítási technikák, póthaj felrakása

Korszerű technikákkal lehet a póthajat saját hajunkhoz illeszteni. Ilyen például a hőillesztés, gyűrűzés, varrás, csomózás. Mindegyik technikának van előnye és hátránya egyaránt. A hosszabbítást néhány havonta, a haj növekedésének ütemében meg kell ismételni. A hajhosszabbítást legjobb az erre szakosodott budapesti vagy vidéki szalonokban elkészíttetnünk, ahol garanciát is vállalnak az általuk elvégzett munkáért.

Csatos póthaj: A hajhosszabbítás és dúsítás legegyszerűbb, leggyorsabb módja, nem igényli fodrász közreműködését. A hajszálak különböző hosszúságú sorokban vannak felvarrva, amelyet otthon könnyedén magunk is fel tudunk csatolni. A saját hajunkból leválasztott sorokra illesztjük a clipekkel, a speciális csatokkal ellátott hajsorokat, amelyek könnyen rögzítik a vendéghajat. Segítségével a haj sűrűbb, hosszabb lesz. Kiváló alkalmi hajviseletek készítéséhez. Előnye a gyorsaság, kedvező ár és az, hogy nem roncsolja hajunkat.

Hajfelvarrás: A saját hajból leválasztott három-négy sort vízszintesen parkettafonásba fonnak, majd erre varrják rá a méretre felfűzött póthajat, ami beleolvad a saját hajba. A meghosszabbított hajat ugyanúgy lehet kezelni, mint a sajátot; könnyen formázható, festhető. A leszedést és visszavarrást 2 havonta kell ismételni.

Keratinos hőillesztés: Tincses hajhosszabbítás esetén a saját hajból leválasztott tincsekre 160 °C-n olvasztják rá a keratinos végű póthaj tincseket. A keratin tökéletesen biztosítja a fix tartást és a biztonságos rögzítést. Létezik a paneles illesztési változat is. Itt speciális pontokra öt, kilenc centiméter szélességű hajpanelt szúrnak be. Az egyik legmodernebb hajhosszabbítási technika, 3-3,5 hónapig lehet hordani a póthajat. A vendéghaj eltávolítása bőrbarát oldószerrel történik.

Mikrocsomózás: A vendéghajat a saját hajból leválasztott tincsekre egy speciális gumiscérna segítségével rögzítik. Ennél a módszernél a rögzítési pontok láthatók, de a szépen elkészített csomózás dekoratívan díszítheti a hajat. Hordási ideje 2 hónap.

Mikrogyűrű: A gyűrűzéses hajpótlásnál a saját hajból vékony hajtincseket választanak le, és erre helyezik fel a póttincseket egy 3-4 mm-es átmérőjű szilikonnal bélelt mikrogyűrű segítségével. A saját hajjal együtt mosható, szárítható. Előnye, hogy hő és vegyszermentes. Leszedésekor egy speciális fogó segítségével levágják a gyűrűket, így a póthaj ismételten felhasználható. A hajhosszabbítást a hajnövekedéstől függően 3 havonta kell megismételni.

Lézeres módszer: Jelenleg ez a legkorszerűbb technika. Lézerpisztoly segítségével vékony hajtincseket helyeznek fel egymás mellé. A póthajat 50 °C-n sütik a saját hajhoz. Hajkiegyenlítésre, hajdúsításra ideális. Vékony, ritka hajjal rendelkezők számára is javasolt technika, természetes hatást biztosít. A tincsek tartóssága 5-7 hónap.

Afrofonás: Az egyszerű parketta fonás technikájával apró fonatokat készítenek szintetikus hajak felhasználásával. A szintetikus hajak rengeteg színárnyalatát alkalmazzák a természetestől az extrém színekig. Melírozott hatás több szín együttes felhasználásával érhető el. Tartós, akár 4 hónapig hordható.

Hol szerezhetjük be a póthajat?

A póthajak megrendelhetőek haj értékesítésére szakosodott üzletekből, fodrászszalonokból, személyesen, telefonon és interneten keresztül is. A minél természetesebb hatás elérése érdekében, ha nem utánrendelésről van szó, jobb személyesen megvásárolni. Így könnyebben kiválasztható az ideális hajszín, hajtípus, valamint a vásárolt haj minőségéről is meg tudunk győződni.

Póthaj árak

Az európai póthajak árát meghatározza a haj, hossza, hogy copfban, felfűzve, vagy tincsenként vásároljuk.

Egy natúrbarna 40 cm hosszú copfos póthaj ára 3.600 Ft / dkg, 80 cm hosszú változata már 5.300 Ft / dkg. Egy felfűzött 40 cm hosszú haj, 4.000 Ft / dkg, tincsenként 4.800,- Ft / dkg. Csatos póthajként, pedig egy 40 cm hosszú 100 gr-os darabért 45.000,- Ft-ot kell fizetnünk. A prémium szőkített hajakra, körülbelül 10%-kal kell többet fizetnünk, míg a vörösekre 20%-kal.

Kerüljük a nagyon olcsó póthajakat, mert ezek nem megfelelő minőségű hajból készülnek és 1-2 hét alatt tönkremehetnek.

Hajhosszabbítás árak

A hajhosszabbítás árát, a kiválasztott haj hosszúsága, a haj származási helye, mennyisége valamint a felrakás technikája együtt határozza meg.

Egy 50-60 cm-es hajhosszabbítás póthajjal és munkadíjjal együtt 55.000-78.000 Ft-ba, egy 70cm-es 75.000-120.000 Ft-ba kerül. Ehhez adódnak még az összefestés, vágás, formára szárítás költségei melyek hajszalononként eltérőek lehetnek.

A fejtető dúsítás ára, az alkalmazott technika, hajhossz függvényében 15-65.000 Ft között változik.

Hajhosszabbítás esetén, ha újra rakatjuk meglévő póthajunkat, akkor 4-8.000 Ft leszedési költséggel, valamint 10.-20.000,- Ft újra felrakási és ápolási költséggel kell számolnunk.

menu
menu