Ha bajba kerülne, mert elromlott az autója, majd az autómentő segít!

Kültéri klíma egység

Az autót senkinek nem kell bemutatni. Modern, dinamikus és rohanó világunk nélkülözhetetlen eszköze. Természetesnek vesszük, ha működik, ugyanakkor pánikszerűen reagálunk arra, ha elromlik, pedig ez csak egy tárgy, egy eszköz, mégis annyira ragaszkodunk hozzá, hogyha működésképtelenné válik, arra valahogy nehezen reagálunk és türelmetlenül várjuk, hogy a szerelő végre működőképes állapotban visszaszolgáltassa számunkra.

Mivel az autónkat nap mint nap használjuk, így nem csoda, ha az idő múlásával elhasználódik egy-egy alkatrésze. Ilyenkor nincs mit tenni: egyszerűen meg kell javítani, ami elromlott, azt ki kell benne cseréltetni. De ismeretes a váratlan meghibásodás kategóriája, amikor fogja magát az autó és semmilyen előjel nélkül leáll, és hiába próbáljuk, nem indul be. Ezen felül és még nagyobb gyakorisággal történnek balesetek: ütközések, karambolok, törések és az állapot, amiknek következében a gépjárművünk egészen egyszerűen működésképtelenné válik.

A dolog akkor kezd bonyolódni, amikor egy szolgálati autóról van szó. Arról, ami valóban a megélhetéshez kell, mert például a saját vagy a céges vállalkozás mindennapi életében használjuk. A haszongépjárművek meghibásodása tehát még nagyobb rizikóval jár, hiszen nem biztos, hogy egy egyszerű, hétköznapi alkatrész egy kis türelemmel kiegészítve meghozhatja a várva várt eredményt. Ezen a szinten általában már csak a tapasztalt szerelő segíthet, aki vagy a helyszínen orvosolja a problémát, vagy gondoskodik a gépjármű speciális, darus elszállításáról, azaz az autómentésről.

Az autómentés során nem mindegy, hogy milyen típusú autó mentéséről van szó. Egy személygépjármű ugyanis egyszerűen kivitelezhető, egy kishaszon gépjármű, egy teherautó vagy egy kamion mentéséhez már darus autómentő szükséges, de ami a lényeg, hogy ez is keresztülvihető, megvalósítható.

De van még itt egy érdekes fogalom, ami könnyen lehet, hogy újdonság lesz az Ön számára, mert eddig még nem hallott róla. Ez nem más, mint az autómentő bérlés, merthogy napjainkban már nem csak gépjármű, hanem az akár több emeletnyi magas autómentő is bérelhető. A következő fejezetet csak és kizárólag az autómentés bemutatására szenteljük, hiszen hasznos információk és tények birtokában Önnek is nagyobb bizalma lesz az autómentők iránt és krízis helyzetben tudatosíthatja magában, hogy van, akire bárhol, bármikor számíthat a bajban.

Autómentés országszerte – a nagyvárosok nevével

Az autómentő akkor jön, ha szükség van rá. Ilyen helyzet a gépjármű meghibásodás, a karambol, az ütközés vagy a baleset. Bármilyen krízis, nem várt szituáció álljon elő, ha hívja a Sárga Angyalt, a munkatársak egy órán belül a helyszínre érkeznek és teljeskörű segítséget nyújtanak.

Bármelyik autómentő céget is emeljük ki a sok közül, mindegyikre jellemző a gyors helyszíni kiérkezés, a tarifák és a díjak időbeni tájékoztatása a sofőr és az utasok részére, valamint az éjjel-nappali szolgálat.

Mivel azt előre nem tudjuk, hogy éppen hol áll le az autó alattunk, ezért az autómentő szolgáltatásra az egész országban számíthat. Az autómentéssel foglalkozó vállalatok a főváros mellett minden vidéki városban (Debrecenben, Miskolcon, Győrben, Pécsett, Szegeden, Egerben, Nyíregyházán, Esztergomban, Székesfehérváron) megtalálhatóak. Mindössze egy hívásába kerül és a munkatársak azonnal a helyszínre érkeznek. Egy általános felmérést követően vagy megpróbálják az autót megjavítani, vagy ha teljesen működésképtelenné vált a gépjármű, mert például a motorjának lett baja, akkor az elszállításról is gondoskodnak. Mindezt szakértői segítséggel és a rakományra vonatkozó biztosítással kiegészítve. Szerződtetett autó esetén, ha az autóban tárolt dolgoknak nem esett bajuk, gondoskodni kell a rakomány biztonságos tárolásáról és elszállításáról is.

Mindezt teljesíti az autómentő szolgálat az ország minden pontján, de ami még ezen kívül gyakran fel szokott merülni, hogy mi a helyzet az utasokkal, velük mi lesz? A sárga angyal, azaz az autómentő szolgálat természetesen minden utasról is gondoskodik, Kérésre haza szállítják őket (plusz díj ellenében).

Két gépjármű együttes mentése

Számos esetben kerülhet sor olyan mentésre, amikor egyszerre akár több gépjármű elszállításáról és ellenőrzéséről is gondoskodni kell. Ilyen szituáció akkor fordulhat elő, ha a balesetben több autó is megrongálódott vagy teljesen működésképtelenné vált.

Talán már Ön is látott emelettel megtoldott autómentőt, ami így két autó elszállítására is képes. Ritkábban fordul elő, mint az egyszemélyes, de most már tudja, hogyha adott esetben erre van szüksége, akkor ez a lehetőség is adott, a nagyobb autómentő cégek ilyen szolgáltatást is nyújtanak.

Autómentő bérlés: mi ez, hol lehet, mennyibe kerül?

Az autómentő szolgáltatás kaució befizetéssel jár, belföldi- és külföldi használattal igényelhető, a díja általában 15000 forinttól kezdődik. Az autómentő bérlés tehát egy létező szolgáltatás, de talán maga az autómentés sokkal kézenfekvőbb és biztonságosabb a sofőr számára baj esetén.

Mert a kamion megér egy külön kategóriát: kamionmentés profiktól!

A legtöbben a televízióból értesülnek arról, hogy egy kamion az árokba borul, nekiütközik a szalagkorlátnak vagy kisodródik a sávjából. Már a látvány is elképesztő, főleg, ha arra gondolunk, hogy az autómentők egyáltalán hogyan és milyen módszerrel tudják elszállítani az óriási járművet a helyszínről. Így már érthető, hogy a kamionoknak már csak a nagyságuk miatt is egy külön fejezetet szentelünk a speciális autómentés témakörén belül. Ezeket a nagytestű járgányokat ugyanis nem lehet akármilyen darus szállítóval elvontatni egyik helyről a másikra. Speciális rögzítő eszközök és kiegészítő kellékek (daru, csúszó plató, emelő villa) szükségesek ahhoz, hogy az autómentés zökkenőmentes és biztonságos legyen, a hozzáadott szakmai hozzáértésről és tapasztalatról nem is beszélve. A kamionmentés technikája vonatkozik a buszokra is. Ezeket is darus technikával vontatják el a helyszínről akár balesetet szenvedett vagy műszaki hibás járműről is legyen szó.

Külföldről hozna be autót? Ilyen szolgáltatás is létezik!

Sokan nem tudják, és nem pontosan ismerik, hogyan lehet külföldről autót behozni Magyarország területére. Mi szükség hozzá, milyen előírásoknak kell megfelelni, és ami a legfontosabb: milyen anyagi vonzattal jár? Mivel az autómentő cégek ezekre a kérdésekre is tudják a választ, szolgáltatási körükben megtalálható a külföldi autószállítási opció is. Ez azért nagyon lényeges, mert szakemberek bevonásával biztos, hogy az autó behozatala száz százalékban törvényes lesz, és nem kell majd tartani az esetleges szankcióktól vagy a nem várt ellenőrzésektől.

menu
menu