Munkagép szállítása

Munkagép szállítása

Munkagépnek számítanak a mezőgazdasági gépek, a mezőgazdasági eszközök, a traktor, a 2,5 tonnás súlyt meghaladó gépek, a targoncák és a bobcat is. Ezeknek az eszközöknek a szállítása (vontatása) különös figyelmet, szakértelmet, tudást (gépismeretet), tapasztalatot és a megmozdításhoz/elszállításhoz szükséges eszközöket igényel.

Munkagép szállítási feltételek

Munkagép szállításra két főbb esetben kerülhet sor: ha a szóbanforgó cégnek/magánszemélynek egy vagy egyszerre több jármű szállításra van szüksége, vagy ha baleset, műszaki meghibásodás miatt a jármű elakadt, lerobbant, és ezért nem képes tovább haladni.

Természetesen az a szerencsésebb helyzet, amikor egy egyszerű szállításról van szó. A baj sokkal nagyobb, ha ezt a tevékenységet autómentéssel vagyunk kénytelenek elvégezni. Ha mégis erre kerül sor, a legtöbb fuvarozó/autómentő és munkagép szállításra specializálódott cég 45-60 percen belül a helyszínre érkezik, és azonnal megkezdi a mentést, majd a kért helyszínre elszállítja a járművet.

Munkagép szállításra nem csak magánszemélyeknek, hanem szervizeknek, autóipari vállalatoknak és építőipari vállalatoknak is szükségük van. Például olyan cégek, akiknek nagymennyiségű munkagépet kell egyazon időben elszállítatniuk. Egy építőipari cégnek például rendszeresen gondoskodnia kell a homlokrakodó (a Bobcat), a targonca és egyéb munkagépek szállításáról. Bármilyen gépről is legyen szó, bárhová is kelljen azt a gépet szállítani, az ehhez értő szakemberek tudják a dolgukat, és rendelkeznek az ehhez a tevékenységez szükséges eszközökkel.

A nehézgép szállítás lépései

A nehézgép szállítás első lépése a gépszerkezet mozgatása, ami speciális és jól kidolgozott gépmozgatást igényel. Túlméretes, nagysúlyú, speciális gép esetén mindig a mozgatás: a le- és felvétel, illetve a gép épületen vagy telephelyen történő helyéretétele jelenti a nagyobb kihívást.

Meghibásodás vagy baleset gyakran éppen áruszállítás közben történik, ilyenkor a járművön túl gondoskodni kell a rakományról is.

Minden cég igyekszik a lehető legköltséghatékonyabb módon elvégezni a szállítást, de tény, hogy a nehézgép szállítás jóval drágább személygépjármű vagy motorkerékpár szállításánál.

menu
menu